Iedereen die wel eens naar het programma van De rijdende rechter heeft gekeken kent het gevoel van verbazing of bevreemding dat je bekruipt wanneer twee partijen elkaar naar het leven staan na een schijnbaar futiele gebeurtenis. Een overhangende tak of een vergeten verjaardag kan de aanleiding vormen om elkaar schuimbekkend de meest verschrikkelijke ziektes toe te wensen.

Maar gelukkig verschijnt daar de rijdende rechter die, na het in ogenschouw nemen van de situatie, een uitspraak doet over de wijze waarop het conflict moet worden beëindigd.

 

Ik ben hier op een overweldigend mooie plek in Frankrijk. Ik ben hier tweemaal eerder geweest, en iedere keer overvalt me hier de schoonheid en de rust die er heerst. Het ontroert me zelfs.

Op deze plek voel ik me nog meer verbonden met mijn nieuwe passie, het vak mediation. Dat ik kan en mag bijdragen aan het groeiproces dat een conflictsituatie met zich meebrengt, stemt me dankbaar.

 

Sluit Menu